Цвете в саксия Иглика

Цвете в саксия Иглика

5,00 лв

Добави в количката

Игликите са многогодишни тревисти растения, има само няколко едногодишни или двугодишни вида. Повечето са зимоустойчиви и засадени веднъж в градината, остават там години наред.

Повече детайли

Игликите са многогодишни тревисти растения, има само няколко едногодишни или двугодишни вида. Повечето са зимоустойчиви и засадени веднъж в градината, остават там години наред. От добре развитото коренище с жилави корени израства гъста и красива розетка от прикоренови листа.
Цветовете са изключително разнообразни по багри. Срещат се както едноцветни, така и двуцветни, понякога с "око". Повечето иглики цъфтят в ранна пролет. Засадена на подходящо място, тя не изисква никакви особени грижи и се самозасява, като образува истински килими в жълто, бяло и розово. Има и примули, които се отглеждат изключително като стайни растения.
Тези примули трябва да се настанят на слънчев прозорец при температура 10-16 градуса, защото, ако е по-топло, цветовете издребняват. Ако нямаме прохладно помещение, трябва да увеличим въздушната влажност. Поливат се редовно и умерено, като се внимава да не се мокрят листата.
Ако искаме да запазим прецъфтялото растение, трябва да го пресадим и през лятото да му намерим прохладно сенчесто място. През септември трябва да го приберем в светло помещение с температура 8-12 градуса и да го поливаме редовно. Когато настъпи времето на цъфтежа, напъпилата иглика се внася в по-топла стая.

 

Количка  

Няма продукти

Доставка 0,00 лв
Крайна цена 0,00 лв

Количка
Поръчай

Озеленяване и ландшафт

PayPal