Цвете в саксия Циклама

Цвете в саксия Циклама

15,00 лв

Добави в количката

Цветовете на цикламата се срещат в бяло, червено и различни нюанси на розовото. На височина и ширина достига размери около 15-30см. В природата цикламата почива през лятото и започва растежа си при настъпване на хладен и влажен сезон.

Повече детайли

Цветовете на цикламата се срещат в бяло, червено и различни нюанси на розовото. На височина и ширина достига размери около 15-30см. В природата цикламата почива през лятото и започва растежа си при настъпване на хладен и влажен сезон. Цъфти през есента, зимата или пролетта, и отново изпада в покой с настъпването на топлите летни месеци. В дома се държи на хладно и светло място - обича умерените температури - между 12 и 15 градуса.

Цикламата се полива обилно, но трябва да се изчаква почвата да изсъхне преди следващото поливане. Тори се с тор, съдържащ фосфор, от октомври до април, когато е активният период на цъфтеж. В останалото време само се полива умерено.Относителната влажност на въздуха в помещението трябва да е над 50 %.Когато растението спре да цъфти и листата започнат да пожълтяват, се спира поливането и то се дръжи на хладно, далече от пряка слънчева светлина. Когато листата лесно започнат да се откъсват от грудката, се почистват и тя се пресажда, така че близо 1/3 от нея да остане на повърхността. През есента, когато се покажат новите листа, се полива обилно.

Количка  

Няма продукти

Доставка 0,00 лв
Крайна цена 0,00 лв

Количка
Поръчай

Озеленяване и ландшафт

PayPal